Individuele lessen
Alle instrumentlessen zijn individueel en je kan op je eigen ritme de lessen volgen. De cursussen zijn opgedeeld in modules van elk 5 X 1 uur. Deze uren kan je in samenspraak met jouw persoonlijke begeleider plannen. Je hoeft dus niet elke week te komen of met een vast ritme. De meeste cursisten kiezen er voor om 1 uur om de 2 weken te volgen.
Geen voorkennis van notenleer
De aanpak bij Ozma vzw draait rond de praktijk; je krijgt eerst de kans je te ontwikkelen op je instrument waarna de theorie er op een speelse manier wordt bijgehaald. Je kan ook van de eerste dag al spelen in één van onze ensembles (zie hieronder). Jij kan zelf ook de inhoud van de lessen bepalen. Wij hebben voor elke stijl een professionele en ervaren begeleider klaar staan, die samen met jou het lessenpakket zal samenstellen!
Ervaren begeleiders
Alle begeleiders hebben zowel op pedagogisch vlak, podium– en studioervaring. Naast de kennis van het instrument krijg je allerhande nuttige info over de muziekcultuur in het algemeen. Onze begeleiders zijn allemaal ervaren muzikanten die jou op weg kunnen helpen om jouw talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen.
Cursussen
We geven individuele cursussen op gitaar (elektrisch, akoestisch en klassiek), basgitaar, contrabas, cello, drums, percussie, piano, keyboards, viool, altviool, hobo en accordeon en zang. Wij zoeken ook elke dag naar nieuwe begeleiders die andere instrumenten kunnen aanleren, check dus zeker eerst even of jouw instrument ondertussen ook al op OZMA aangeboden wordt!
Ensembles
Naast onze individuele cursussen geven wij ook ensembles. Hierbij worden de cursisten ingedeeld in groepen waarbij het niveau, de muziekstijl en de leeftijd wordt bekeken. Onder begeleiding worden er dan covers aangeleerd. Indien het ensemble over genoeg nummers beschikt worden er optredens gezocht bij organisatoren om de groep de nodige podiumervaring te laten krijgen. Ook werksessies in de opnamestudio worden voorzien in deze cursus. Wij hebben meer dan 26 ensembles van alle leeftijden niveau’s en stijlen. Er is dus zeker een geschikt ensemble voor iedereen. Wil je graag enkel ensemble volgen zonder individuele begeleiding? Dat kan ook, tijdens de ensemblelessen krijg je les van de meest ervaren begeleiders die iedereen ook nog eens individueel kan coachen tijdens de ensemble lessen. Wil je onze ensembles eens aan het werk zien? Dat kan, check onze kalender en kom eens langs op één van onze activiteiten.

.